Find den bedste robotplæneklipper til dig

Brug filtrene og find nemt den bedste robotplæneklipper til netop din have.

Filtrer

Sortering
Teknologi
Arbejdsareal
Klippebredde
App-styring
Hældning, maks
Batteritype
Bluetooth
Bredde
Display
Driftstid, maks
Hældning ved grænsen, maks
Hældningssensor
Højde
Klippehøjde, maks
Klippehøjde, min.
Knive
Kollisionssensor
Lydniveau
Længde
Løftesensor
Mærke
Opladningstid
Pinkode
Point
Regnsensor
Tyverialarm
Vægt
Wi-Fi
Batterikapacitet
Korridorbredde, min.
Pris
Bioklip
Knivhastighed
Batterispænding
Klippehastighed, maks
150+ robotplæneklippere
Brug filtrene til at præcisere din søgning og finde det bedste match.
Christoffer Steenbeck
Udgivet | Opdateret

Findes der én bedste robotplæneklipper?

Den bedste robotplæneklipper findes, men mærke og model vil med stor sandsynlighed variere alt efter hvem man spørger…

Jeg kan selv have præferencer til én eller flere egenskaber ved en robot, som min nabo, et familiemedlem eller ven ikke kan se idéen i eller slet ikke har behov for.

Personligt foretrækker jeg eksempelvis en model uden behov for nedgravet afgrænsningskabel. Og prismæssigt er de faktisk efterhånden nede i et nogenlunde niveau.

De 3 billigste robotplæneklippere på markedet uden kanttråd
De 3 billigste modeller uden kanttråd Pris
Segway Navimow i105E Segway Navimow i105E
7.999 kr.
Worx Landroid Vision M600 WR206E Worx Landroid Vision M600 WR206E
8.999 kr.
Kress Mission Nano KR101E Kress Mission Nano KR101E
9.745 kr.

Har du eksempelvis flere græsarealer rundt omkring på din grund, kan du have et behov for at kunne opdele din have i flere zoner, som din robot kan køre mellem.

Smalle passager, stigninger i terrænet, forhindringer såsom et gyngestativ eller en trampolin samt mange andre ting, bør du være opmærksom på, når du skal finde den bedste robotplæneklipper til lige netop din have.

Bedst i test og testvinderen

I din søgen efter den bedste model på markedet, har du med stor sandsynlighed stødt på købsguides, produktlister og andre anbefalinger af hvilke mærker og modeller du bør overveje at købe.

Passer de ikke? Tja, måske. Du skal dog være utrolig heldig, hvis du rammer ned i lige præcis det indhold, der tager udgangspunkt i din have. Jeg kan have min tvivl…

Jeg vil sige det sådan, at du kan bruge artiklerne til at danne dig et overblik i markedet og ud fra denne viden, måske spotte hvilke mærker og modeller du skal se efter.

Min egen personlige holdning er, at det er umuligt at vælge én testvinder frem for andre, og ofte kan der være tale om tilfældigheder, i forhold til hvilke mærker og modeller der er repræsenteret.

Lad din have være udgangspunktet for dit valg

Jeg vil til hver en tid anbefale dig, at du først og fremmest får dannet dig et overblik over din have, og vurderer hvad dit behov er i forhold til funktionalitet og areal.

Når det kommer til arealet af dine græsarealer i haven, så fås der i dag robotplæneklippere til alt lige fra et par hundrede m2 og op til mange tusind m2.

Her er 5 gode spørgsmål, som du bør tænke over og bruge i din videre søgen;

  • Græsplænens størrelse - De forskellige robotter har alle forskellige arbejdsarealer. Har du eksempelvis en græsplæne på 300 m2, bør du altså vælge en model, som har 300+ m2 angivet.
  • Kanttråd - Ønsker du en model med eller uden kanttråd? Modeller med kanttråd er typisk billigere end modellerne uden, men tager længere tid at sætte op.
  • APP - Ønsker du at kunne styre robotten fra din smartphone eller tablet, skal du vælge en med APP. Alternativet er et display på robotten.
  • Maks. hældning - Strækker din græsplæne sig over arealer med skrænter, bakker eller mange ujævnheder? I så fald bør du overveje en model med en tilpas maks. hældning. Jo højere procent, desto mere kuperet terræn kan den køre i.
  • Klippebredde - Klippebredden er afgørende for hvor mange gange robotten skal køre over et givent areal førend den det er klippet færdigt. Teoretisk set vil en model med 15 cm klippebredde skulle bruge dobbelt så lang tid, som en model med 30 cm klippebredde, på det samme areal.

Når det er sagt, så vil du nok også hurtigt opdage, at mange robotplæneklippere på markedet kan opfylde de samme behov.

I dag har de fleste bedre modeller APP-funktion, men det var bestemt normen bare for et par år siden.

Gode ekstra funktioner, som du bør overveje

Der er uden tvivl mange ting at være opmærksom på, når der skal købes robotplæneklipper, men får du først besvaret "the basics", som angivet ovenfor, så er du måske nede på 20+ modeller.

Den bedste robotplæneklipper til dig og din have, er altså nu blandt disse muligheder.

De moderne robotter, vi ser på markedet i dag, er eksempelvis alle relativt støjsvage og de kan uden problemer køre rundt i en "normal dansk have". Sagt med andre ord, så er de fleste børnesygdomme ved at være løst.

Jeg anser eksempelvis en funktion som regnsensor, som være vigtig. De fleste robotter i dag har denne funktion.

Jeg selv har en række præferencer til ekstra funktioner, som jeg selv sætter pris på og gerne ser i en god robotplæneklipper;

  • Regnsensor - Sensoren fortæller robotten, at det regner, og at den skal køre retur til sin ladestation. Er den allerede i basen, så kører den ikke ud. At slå græs på en våd græsplæne har aldrig været en succes.
  • Klippehøjde - De fleste robotter har tilpas med spænd mellem min. og maks klippehøjde, men vælger du en model med 30 - 60 mm er du godt kørende over hele sæsonen.
  • Tyverialarm - Som udgangspunkt dækker indboforsikringen robotten i tilfælde af tyveri fra haven, men der kan være forskel på summen der dækkes. En robot med alarm giver altså rigtig god mening. Alarmen aktiveres, når robotten løftes ud af sin zone.