10 gode råd til køb af robotplæneklipper (Ekspertens ord!)

Overvejer du at sende græsslåmaskinen på pension og istedet købe en robotplæneklipper, så du aldrig selv igen behøver at slippe græsset? I denne guide giver vi dig en masse gode råd så du er godt klædt på din du skal vælge hvilken robotplæneklipper der er den bedste robotplæneklipper til dig og din græsplæne.
Christoffer Steenbeck
Udgivet | Opdateret

Guide med 10 gode råd til dig, der overvejer at købe en robotplæneklipper

En robotplæneklipper gør det til en fornøjelse at være haveejer. Med en robotplæneklipper er det slut med at bruge søndagen på at slå græs, eller grue for at tage i sommerhuset eller kolonihaven fordi du frygter at græsset er knæhøjt.

Robotplæneklipperen er kommet for at blive

Robotplæneklipperen er kommet for at blive. De første robotplæneklippere var frygtelig dyre og forbeholdt de få. Men der er sket meget siden da. Robotplæneklipperne er blevet mere effektive og så er de blevet billigere. Faktisk så billige, at over 50 % af de græsslåmaskiner der bliver solgt i dag, er robotplæneklippere.

Robotplæneklipperen er blevet klogere

Robotplæneklipperen er ikke kun blevet billigere. Den er også blevet klogere. Hvor du ved de første maskiner var nødt til at indstille klippehøjde, tid mm på displayet, er det i dag muligt ved langt de fleste modeller at koble dem op via en app til din smartphone eller tablet. På den måde kan du let lave om i programmeringen lige meget, hvor du befinder dig. Ja faktisk kan du endda ofte tale til app´en og bede den om at starte eller stoppe slåningen.

Denne funktion er super smart, hvis du sidder på terrassen og nyder en øl eller et glas vin. For godt nok er robotplæneklipperne generelt lydsvage i forhold til konventionelle græsslåmaskiner, men det er alligevel dejligt at kunne sidde i fuldstændig fred og ro. - Og det kan du med en enkelt kommando til app'en, hvor du beder robotplæneklipperen om at indstille klipningen midlertidigt.

Der er utrolig mange fordele ved en robotplæneklipper

Det er ikke uden grund at robotplæneklipperen er blevet utrolig populær. Nogle haveejere ser det ligefrem som en livsændrende opfindelse. Men det er nok mest dem, der virkelig ikke bryder sig om at slå græs.

Hvis du ikke allerede har overtalt dig selv til at købe en robotplæneklipper, så gennemgår vi nu bare nogle få af de mange grunde til at købe en robotplæneklipper.

 • Du har altid en veltrimmet græsplæne
 • Du slipper for at slå græsset selv
 • Ved at slå græsset ofte så behøver du ikke at samle græs på
 • De små afklippede græsstrå falder ned i plænen og gøder den
 • Du kan programmere den via et display eller din smartphone / tablet
 • Den kræver meget lidt vedligeholdelse
 • Den oplader sig selv

Guide - 10 gode råd til dig der overvejer at købe en robotplæneklipper

 1. Rådfør dig med en professionel hvis du har en udfordrende græsplæne

  Det er ikke alle der har en græsplæne, der er kvadratisk og i samme niveau. Nogle vælger også at indrette deres have med mange bede og havegange. Det kan være en udfordring for nogle robotplæneklippere, men heldigvis ikke for alle.

  Har du en græsplæne, der byder på udfordringer, når det kommer til snævre passager, stigninger mm, så er det en god idé at tage en fagmand med på råd, inden du vælger model. Du kan også læse en af de mange test, der er lavet om robotplæneklipper. På den måde er du sikker på at vælge en robotplæneklipper i den rette størrelse og med de rette funktioner.

 2. En robotplæneklipper kan klare mere end du tror

  Der er sket en kæmpe udvikling med robotplæneklippere indenfor de sidste 5-10 år. Det betyder billigere priser, men det betyder også, at teknologien er så udviklet i dag, at du kan finde en robotplæneklipper, der kan klare alle størrelser af plæner og selv plæner med store hældninger.

 3. Vælg en robotplæneklipper der kan klippe i flere zoner

  Mange vælger at opdele deres græsplæne med bede eller flisegange. Har du valgt dette eller lignende set up til din have, så bør du vælge en robotplæneklipper, der kan klippe i mere end én zone. På den måde kan robotplæneklipperen køre i hele haven.

 4. Det er vigtigt at robotplæneklipperen passer til størrelsen på din have

  Robotplæneklippere fås i flere størrelser. Når vi her taler størrelse, så taler vi ikke om den fysiske størrelse, men den kapacitet som robotplæneklipperen har. Der er nemlig forskel på hvor stort et areal de forskellige robotplæneklippere kan dække.

  Vi anbefaler, at du vælger en model, der kan dække et areal der er lidt større end din egentlige plæne.

 5. Haver med skråninger er ikke længere en forhindring for en robotplæneklipper

  Mange danske haver har skråninger. Det har hidtil været en forhindring for mange robotplæneklippere, som maksimalt har kunne klare stigninger på 30 - 40 grader. I de seneste år er der dog kommet ny teknologi der gør, at du nu kan få robotplæneklippere, der kan klare stigninger helt op til 60 %.

 6. Sørg for at din robotplæneklipper kan tyverisikres

  Det er desværre en realitet, at det ikke er altid at andre kan kende forskel på dit og mit. Tyveri af robotplæneklippere er dog sjældne, fordi de er effektivt tyverisikret. Det er svært at afholde nogen fra fysisk at stjæle en robotplæneklipper, men de fleste robotplæneklippere har tyverisikringer, der ikke gør dem værd at stjæle.

  Det kan være tyverisikring i form af en PIN kode, der skal indtastet for at kunne programmere robotplæneklipperen. Det kan også være en indbygget GPS, der gør, at du altid kan lokalisere den.

 7. Vis hensyn til naboerne og vælg en lydsvag robotplæneklipper

  Det er let nok for dig at programmere din robotplæneklipper til at slå græsset, når du ikke er hjemme. Lige så heldig er dine naboer ikke. Derfor bør du også vælge en lydsvag robotplæneklipper, hvis du bor tæt på dine naboer. Fordi din robotplæneklipper kører oftere end du ellers ville slå græs - så er det et pænt hensyn at tage til dem, der bor tæt på dig. Heldigvis kan du i dag sagtens få en robotplæneklipper, der er så lydsvag at den ikke genere nogen.

 8. Forlæng levetiden på din robotplæneklipper med en garage

  Selvom din robotplæneklipper er lavet i de bedste materialer med UV beskyttelse mm, så er vejr og vind unægtelig din robotplæneklippers værste fjende. Specielt solen. Din robotplæneklipper er bygget så robust, at solen ikke vil gøre plastikken porøs, men den vil med tiden affarve din plæneklipper og få den til at se trist ud.

  Køb derfor en robotplæneklipper-garage som kan holde din robotplæneklipper væk fra elementerne, når den ikke er i brug.

 9. BIO-klip gøder din have for dig

  BIO-klip eller komposteringsklip som det også hedder, er en super god og funktionel funktion som de fleste robotplæneklippere har. Ved et komposteringsklip så klippes afklippet i så små stykker, at de bare vil falde ned i plænen og kompostere sig. Dermed vil de hele tiden give din græsplæne ny næring og gødning.

 10. Vælg en robotplæneklipper med gode anmeldelser

  Med så mange robotplæneklippere på markedet kan det være svært at gennemskue, hvilken der er den bedste robotplæneklipper. Læn dig op af din mavefornemmelse og de mange gode produktanmeldelser du kan finde. Det bedste råd vi kan give dig er, at du vælger en model der har en veludviklet software.