Sammenlign robotplæneklippere til store haver

Sammenlign de 58 bedste robotplæneklippere til den store have, hvor græsplænen er på 1.500 m2 eller mere.

Filtrer

Sortering
Teknologi
Arbejdsareal
Klippebredde
App-styring
Hældning, maks
Batteritype
Bluetooth
Bredde
Display
Driftstid, maks
Hældning ved grænsen, maks
Hældningssensor
Højde
Klippehøjde, maks
Klippehøjde, min.
Knive
Kollisionssensor
Lydniveau
Længde
Løftesensor
Mærke
Opladningstid
Pinkode
Point
Regnsensor
Tyverialarm
Vægt
Wi-Fi
Batterikapacitet
Korridorbredde, min.
Pris
Batterispænding
Klippehastighed, maks
Knivhastighed
Bioklip
50+ robotplæneklippere
Brug filtrene til at præcisere din søgning og finde det bedste match.
Christoffer Steenbeck
Udgivet
Mammotion LUBA 2 AWD 3000 er den bedste robotplæneklipper til store haver
Mammotion LUBA 2 AWD 3000 er den bedste robotplæneklipper til store haver
De 3 billigste robotplæneklippere på markedet til store haver
De 3 billigste robotter til store haver Pris
Worx Landroid L2000 WR155E Worx Landroid L2000 WR155E
9.666 kr.
Gardena Sileno Life 1500 Gardena Sileno Life 1500
9.750 kr.
Ecovacs Goat G1 Ecovacs Goat G1
9.999 kr.

Købsguide

 • Vælg en robotplæneklipper til din haves størrelse - Når du vælger robotplæneklipper, så er det vigtigt, at du måler din egen have op, så du ved hvor mange kvadratmeter plæne, du skal have slået. Derefter skal du vælge en robotplæneklipper, som er designet til at kunne slå en græsplæne på din størrelse.
 • Vælg en robotplæneklipper der passer til havens opbygning - Du bør have din haves arkitektur med i dine overvejelser, når du køber robotplæneklipper. Har din have en hældning, så bør du sikre dig, at robotplæneklipperen er designet til at køre på plæner, der har en hældning som din. Hvis du har havestier der opdeler plænen, så bør du vælge en robotplæneklipper der kan klippe i flere zoner.
 • Vælg en robotplæneklipper med tyverisikring hvis den står udsat - Hvis din robotplæneklipper står udsat, så den er synlig fra vejen eller lignende, så kan du med fordel vælge en robotplæneklipper med en tyverisikring. Tyverisikringen kan bestå af en GPS sporing eller af en PINkode, der skal indtastet for at robotplæneklipperen kan programmeres.

Med en robotplæneklipper til store haver får du friheden tilbage

Det er skønt at være haveejer, men det er mindre sjovt at skulle stå for græsslåningen. For har du en græsplæne, så vil du selvfølgelig gerne have, at den ser veltrimmet og indbydende ud og det kræver i vækstsæsonen slåning op til flere gange om ugen. Har du en stor græsplæne, så kan det føles næsten uoverskueligt at skulle følge med.

Jeg foreslår, at du ligesom mange andre haveejere køber en robotplæneklipper og dermed giver dig selv friheden og ikke mindst fritiden tilbage. Har du først lagt kanttråd ud og programmeret robotplæneklipperen, så kan du gå sæsonen i møde med en evig trimmet græsplæne helt uden, at du behøver røre en finger.

Nu hvor jeg har gennemgået de bedste robotplæneklippere på markedet, så vil jeg gå videre med en købsguide, så du ved, hvad du bør være opmærksom på, når du køber en robotplæneklipper til de helt store haver.

Den vil også give dig en dybere forståelse for, hvorfor de robotplæneklippere jeg har gennemgået her, vitterligt også er de bedste robotplæneklipper til store græsplæner, som du kan finde på markedet i øjeblikket.

Spar penge: Nogle energiselskaber forkæler deres kunder med billigere strøm på nogle tider af døgnet. Udnyt dette og lad robotplæneklipperen slå græsset når strømmen er billigst.

Købsguide - sådan vælger du den bedst robotplæneklipper til store haver (500 - 1000 m2)

Det er meget fint at kunne finde anmeldelser som mine, hvor du bliver præsenteret for kvalitetsprodukter. Det gør nemlig dit valg meget nemmere, da udvalget automatisk bliver mindre, når alle de mindre gode robotplæneklippere er sorteret fra.

Men det er stadig dejligt at have den grundviden, der skal til om robotplæneklippere, så du forstår, hvad det er, der gør den ene robotplæneklipper bedre end den anden.

Det gør det også muligt for dig, at udvælge lige præcis den model blandt de præsenterede, som er den helt rigtige og dermed den bedste robotplæneklipper til dig og din græsplæne.

Vælg en robotplæneklipper med en kapacitet der kan klare størrelsen på din græsplæne

Det første kriterium som du skal sørge for er opfyldt, når du køber en robotplæneklipper til store haver er at sikre, at robotplæneklipperen nu også har kapacitet nok til at kunne klare en græsplæne på din størrelse.

Jeg anbefaler, at du som det første måler din græsplæne op. Lad være med at nøjes med at foretage et skøn. Det er de færreste, som kommer tæt nok på det aktuelle tal.

Når du skal vælge en robotplæneklipper, så findes de i forskellige kapaciteter. Kapaciteten er afgørende for, hvor stor en græsplæne robotplæneklipperen kan vedligeholde. Ligger din græsplænes kvadratmeter mål lige på grænsen mellem to størrelser robotplæneklipper, så vil jeg klart anbefale dig at vælge den største.

Eksperterne synes også at være enige om, at du kan forlænge levetiden på din robotplæneklipper markant, hvis du ikke overbelaster den konstant.

Opsummering:

 • Vælg en robotplæneklipper der er designet til at kunne vedligeholde en græsplæne som har en størrelse som din.
 • Ligger din græsplænes mål lige på grænsen mellem to størrelser af robotplæneklipperen så bør du altid vælge den største.

Vælg en robotplæneklipper som kan klare de udfordringer som din græsplæne byder på

Når du har fundet en robotplæneklipper, som du er sikker på har kapacitet til, at klare det areal græsplæne du har, så skal du også sikre dig, at robotplæneklipperen kan klare havens udfordringer.

Hvis din græsplæne er en firkantet plæne, uden nogen form for hældninger, uden integrerede bede eller gennemgående stier, så er du heldig og så kan du frit springe videre til næste punkt.

Ser din græsplæne ikke fuldstændig flad og rektangulær, så bør du læse med videre. De udfordringer du skal være opmærksom på at din græsplæne kan have, er hvis:

 • Din græsplæne har snævre passager
 • Din græsplæne har en hældning
 • Din græsplæne har integrerede bede
 • Din græsplæne har gennemgående stier

En smal robotplæneklipper kan klare snævre passager

Har du en græsplæne med flere snævre passager så kan du gøre to ting. Du kan vælge en af de ekstra smalle modeller robotplæneklipper, som kan komme til i de fleste snævre passager. Eller du kan vælge at trimme disse områder selv med en kanttrimmer.

Med en stor have på over 500 m2 vil jeg dog anbefale dig at vælge en bred robotplæneklipper, der dermed også har et bredt skær og så selv slå de steder, hvor robotplæneklipperen ikke kan komme til.

Nogle robotplæneklippere kan klare hældninger på op til 40 grader

Flere steder i landet er landskabet virkelig kuperet og der er derfor en reel sandsynlighed for at din græsplæne skråner. Skråner din græsplæne, så er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan få fornøjelsen af en robotplæneklipper. Det kan du sagtens.

Du skal bare være opmærksom på at vælge en model, der kan klare de hældninger din græsplæne har. De fleste robotplæneklippere kan klare hældninger på op til 25 - 30 %.

Skal du derover indsnævre markedet sig, men det er ikke umuligt at finde en robotplæneklipper, der kan klippe endnu stejlere skråninger.

Med korrekt placeret kantbånd er dine bede sikre for robotplæneklipperen

Mange vælger at anlægge deres græsplæne, så der er bede, der er integreret i græsplænen, specielt når det drejer sig om en stor græsplæne. Det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan bruge en robotplæneklipper.

Robotplæneklipperen vil sagtens køre rundt om dine blomsterbede uden at klippe stauderne og rosenbuskene. Det kræver blot, at du lægger kantbånd rundt langs alle de kanter på bedene. Robotplæneklipperen kører aldrig hen over kantbåndet, så det der er på den anden side af kantbåndet er i sikkerhed for robotplæneklipperens skarpe blade.

Som oftest medfølger der en rulle kantbånd, når du køber en robotplæneklipper. Det er dog ikke sikkert, at det er nok, hvis du har en stor græsplæne med mange bede. Du kan dog altid købe ekstra ruller med kantbånd separat.

Med en robotplæneklipper der kan klippe i flere zoner er gennemgående stier i plænen intet problem

Det er ikke usædvanligt, at græsplænen er delt op af en flisegang. Det ser særlig ofte i forhaver, hvor flisegangen der går op til hoveddøren, skærer sig gennem græsplænen.

For nogle robotplæneklippere vil dette være et problem, da du ikke ønsker en tændt robotplæneklipper til at kører hen over fliserne. Det kan beskadige både fliser og robotplæneklipperens blade.

Du kan dog sagtens få en robotplæneklipper, der er intelligent nok til at slukke for bladene, når den kører over en flisegang eller lignende. Det du skal søge efter er en robotplæneklipper, der kan klippe i flere zoner.

Kan robotplæneklipperen klippe i flere zoner, så kan du let programmere den til først at slå den ene side af græsplænen og derefter den anden.

Brug robotplæneklipperen både hjemme og i sommerhuset - Vidste du, at du faktisk godt kan tage din robotplæneklipper med i sommerhuset og lade den tygge sig gennem græsset, mens du slapper af. Det kræver bare, at du køber en ekstra ladestation og ekstra kantbånd. Robotplæneklipperen kan sagtens ligge i bagagerummet på bilen.

Vælg en robotplæneklipper med tyverisikring hvis din robotplæneklipper står udsat

Afhængig af hvor udsat din robotplæneklipper skal stå, så kan det være en fordel at vælge en robotplæneklipper med en form for tyverisikring. Det skal dog nævnes, at tyveri af robotplæneklippere ikke sker særlig ofte. Netop fordi de fleste er udstyret med en tyverisikring.

Robotplæneklipper med GPS

Nogle robotplæneklippere er udstyret med GPS. Det afholder ikke tyven fra at stjæle din robotplæneklipper, men det giver dig mulighed for at spore, hvor robotplæneklipperen befinder sig via den indbyggede GPS.

Det betyder, at du altid kan holde styr på, hvor din robotplæneklipper befinder sig. Lige meget hvor i verden du selv er.

Robotplæneklipper med PIN-kode

Nogle robotplæneklippere er udstyret med en PIN-kode. PIN-koden skal indtastes hver gang robotplæneklipperen skal programmeres.

Igen er det ikke en tyverisikring, der forhindrer tyven i at stjæle robotplæneklipperen, men PIN-koden gør robotplæneklipperen ubrugelig for tyven. Og derfor ikke værd at stjæle.

PIN-koden kan ikke nulstilles med mindre forhandleren kontaktes og købskvitteringen kan fremvises.

Vær opmærksom på om støjgener er en problematik du bør tage med i dit valg

Robotplæneklippere har udviklet sig meget gennem det sidste årti og i dag er robotplæneklippere langt mere støjsvage end de første robotplæneklippere på markedet.

Der er dog stadig forskel på, hvor meget de enkelt modeller larmer. Bor du med langt til naboerne og slår du græs på tidspunkter hvor evt. larm ikke vil genere dig selv, så kan du sagtens gå videre til næste punkt.

Men bor du med dine naboer tæt på, så er det en god idé at tænke på naboskabet og vælge en lydsvag model. Specielt fordi du leder efter en robotplæneklipper til store haver. En stor have tager trods alt lidt tid at slå, selv for en effektiv robotplæneklipper.

Forkæl din robotplæneklipper med en garage og forlænger dens levetid

En robotplæneklipper er robust og så er den lavet til at opholde sig udendørs. Det betyder for eksempel, at den kan tåle regn. Når robotplæneklipperens regnsensor automatisk sender robotplæneklipperen tilbage i ladestationen, når det regner, så er det ikke for robotplæneklipperens skyld, men fordi plænen ikke har godt af at blive slået, når den er våd.

Robotplæneklipperen er også lavet i hård plast, der har en UV coating, der beskytter mod solens stråler. Så alt i alt så er robotplæneklipperen designet, så robust som muligt.

Alligevel anbefaler både jeg og eksperterne, at du enten køber eller bygger en garage til ladestationen og robotplæneklipperen. Robotplæneklipperens batteri har nemlig ikke godt af at stå i direkte sol. Det får batteriet til at aflade og forkorter batteriets levetid.

Nogle robotplæneklippere har garager. der er specialdesignet til modellen. men det er også muligt at købe universal garager. der passer til alle modeller.

Beskyt din robotplæneklipper mod frost

Græsset gror ikke om vinteren og det er heldigt for din robotplæneklipper bør ikke overvintre ude. En robotplæneklipper er en virkelig robust havemaskine, men den er sårbar overfor frost. Du bør derfor pakke robotplæneklipper og ladestation sammen, når græsset stopper sin vækst hen på efteråret.

Du kan opmagasinere robotplæneklipperen i en frostfri garage eller skur eller på loftet eller lignende. Det er altid en god idé at rengøre robotplæneklipperen grundigt, inden du gemmer den væk for vinteren.

Hvis din græsplæne ligger lige under maksimum kapaciteten, så anbefaler jeg, at du vælger en større robotplæneklipper.

Er din græsplæne for eksempel på 485 m2, så anbefaler jeg, at du vælger en robotplæner til store haver på 500-1000 m2.

Du får en længere levetid på din robotplæneklipper, hvis du ikke hele tiden belaster den til det yderste.

Så lidt forarbejde skal der til før din robotplæneklipper er parat til at slå græsset

Nogen tror fejlagtigt, at det er en tidskrævende affære at gøre græsplænen klar til en robotplæneklipper. Jeg er dog sikker på, at du vil blive positivt overrasket over hvor enkelt og hurtigt det egentlig er.

Med en stor græsplæne på mellem 500 og 1000 m2, uden en masse integrerede bede og stier, vil jeg tro, du kan gøre klar med kantbånd på en times tid. Når kantbåndet er lagt, så skal det bare kobles til ladestationen og så er du klar til at programmere robotplæneklipperen.

Det lyder næsten for godt til at være sandt - men det er det ikke. Det er ikke uden grund, at robotplæneklipperen er elsket i hele verden.

Enkel opsætning af robotplæneklipper via display eller app

Selve opsætningen af robotplæneklipperen er også utrolig enkel. Du behøver ikke at læse dig gennem en tyk manual eller sidde med tungen lige i munden af koncentration.

Opsætningen på en robotplæneklipper er utrolig brugervenlig og bruger menuen vil slavisk føre dig gennem de forskellige skridt i opsætningen. Den sørger for, at du får indstillet:

 • Klippehøjde
 • Klippetider
 • Klipperute
 • Komposteringsklip

Du laver opsætningen på selve robotplæneklipperens display eller via en app som er en mulighed med nogle robotplæneklippere.

Vælger du en robotplæneklipper, som du kan styre via en app, så kan du hurtigt lave ændringer i klippetider og klipperute, selvom du sidder på kontoret eller er på ferie.

Det giver en ekstra frihed og så elsker de fleste (mænd) at kunne lege med deres gadgets med en app.

BIO-klip / Komposteringsklip - De fleste robotplæneklippere har en BIO- eller komposteringsklip funktion. Den sørger for at findele det afklippede græs, så det hurtigt kompostere sig i græsplænen og tilfører græsplænen vigtig næring.

Ofte stillede spørgsmål

Er det besværligt at programmere en robotplæneklipper til store haver?

Nej, opsætningen på en robotplæneklipper er utrolig enkel. Robotplæneklipperen programmeres på robotplæneklipperens display eller via en App. Du bliver guidet gennem processen.

Jeg har en robotplæneklipper med PIN-kode, men har glemt koden. Hvad gør jeg?

Hvis du har en robotplæneklipper med PIN-kode og har glemt koden, så kan du kontakte forhandleren, som kan hjælpe dig med at nulstille koden. Dette kræver dog, at du kan fremvise en gyldig købskvittering.

Samler en robotplæneklipper græsset op?

Nej en robotplæneklipper samler ikke græsset op, men de fleste robotplæneklippere har en bio-klip (komposteringsklip), som findeler græsset, så det hurtigt komposteres og optages i græsplænen.

Min græsplæne skråner - er det et problem for robotplæneklipperen?

Hvis din græsplæne har en hældning på maksimalt 45 grader, så kan du sagtens finde en robotplæneklipper, som kan klare stigningen. De fleste almindelige robotplæneklippere kan klare stigninger på mellem 20 og 30 grader.

Kan en robotplæneklipper stå ude hele året rundt?

Nej i Danmark kan en robotplæneklipper ikke stå ude hele året rundt, da robotplæneklipperen er følsom overfor frost. Du bør derfor opbevare din robotplæneklipper samt ladestation frostfrit i vinterhalvåret.

Kan jeg selv skifte knivene på en robotplæneklipper?

Ja, du kan sagtens selv skifte knivene på robotplæneklipperen. Knivene kan købes hos forhandleren.

Kører en robotplæneklipper automatisk tilbage til laderen når de skal lades?

Ja en robotplæneklipper kører automatisk tilbage i laderen, når den har brug for strøm og den sørger for at lade op mens den ikke er i brug.